MONA'S Boutique

A MONA'S Boutique egy ausztriai városban üzemelő olasz ruházattal foglalkozó üzlet.

Mivel jelentős mennyiségű nyomdai anyag készült, így az IMP Design szorosan és folyamatosan együttműködött a partnernyomdájával a BeeGifttel. Minden mozzanatát közösen az ügyféllel követtük nyomon a tervezésnek és a kivitelezésnek is, odafigyelve a legapróbb részletekre.  


A KÉRÉS: Olaszországból hozott minőségi ruhák jellemzik az üzletet. A kérés ezért mindenképp az volt, hogy valamilyen módon idézzük meg azt az olaszos vintage hangulatot, ami világos, letisztult hangulatával, és finom eleganciájával képes az utcafronton is kitűnni a tömegből, méghozzá úgy, hogy a színvilág a megrendelőnk kedvenc színeihez igazodjon. Ehhez még figyelni kellett a városvezetés utcaképre vonatkozó előírásaira is: tehát se túl sok, se túl kevés - a táblák méreteit pedig szigorúan tartani kellett.

A LOGÓ: A logó mindenképp olyan kellett legyen, ami többféle módon is megállja a helyét, hiszen pecsétlő, bélyegző is készült belőle. Ez az ügyfél elképzelése szerint kör alakú - régi emblémákat idéző - formába lett tervezve. A figurát tekintve pedig - szintén a vintage hangulatot idézendő - indás motívumokból készült el egy nőalak. 

AZ ARCULAT: Szándékosan nem ment el a dizájn el a túlzott vintage irányába, hiszen az üzlet modern ruházatot árul. Illetve arra is figyelni kellett - hogy a helyi önkormányzat kéréseinek eleget téve - a városképet ne rontsuk el az elkészített dizájnnal. Ezért a végleges tervek egy rövid városi egyeztetés után kerülhettek csak kivitelezésre.  

A tervezés - mint minden fizikai üzletnél - a környezet tanulmányozásával kezdődött meg. Erre ilyen esetekben mindig nagy segítség a Google map utcanézet lehetősége. Így könnyen láthatóvá vált az is, hogy mi lenne az a forma, és arculati árnyalat, ami kiemelné az üzletet a környezetéből. 

Így született meg a Mona's modern-vintage hangulatú dizájnja, ami alkalmazkodott annak beltéri dekorációjához, illetve a kültéri falfesték színezéséhez is. 

A tervezés legfontosabb eleme a kékeszöld színen kívül a kézzel rajzolt modell figurák - ez a három figura, mint vezérelem jelenik meg a logó mellett az arculat erre releváns részein. A figurák teljesen egyediek és a ruházatuk is direkt módon igazodik az üzlet ruházati stílusvilágához. 

Másik fontos elem az arculatnál a barokkos mintákat idéző háttérminta, ami az üzlet belső helységeiben is - tapéta formában köszön vissza - ez szintén egy olyan elem, amihez szándékosan igazítottuk az arculatot.